• 10. vianočný misijný jarmok
          • 10. vianočný misijný jarmok

          • Dva záverečné dni kalendárneho roku 2022 prežili aj deti na prvom stupni CZŠ v skvelej atmosfére jubilejného 10. vianočného misijného jarmoku. Už niekoľko dní pred ním si žiaci kupovali tombolové lístky.

            Prvý deň po skončení príprav predajných stánkov a ich prehliadke sa deti ticho usadili a vychutnali si Vianočnú besiedku, ktorú pre nich tento rok pripravili druháci. Na ňu pozvali aj svojich rodičov, ktorí takto mohli vidieť výborné herecké talenty svojich deťúreniec. Ukázali, ako sa zvieratká tešia na Vianoce ako aj v scénke Červené čižmičky poukázali na pravý zmysel Vianoc. Nezabudli na piesne či vinše, ktoré sú ich neodmysliteľnou súčasťou. Po skončení besiedky sa začal predaj, na ktorý dozerali najstarší štvrtáci a pri ktorom si všetci prakticky overili aj vedomosti z matematiky. Natešení sa chválili, čím všetkým obdarujú svojich príbuzných. Mohli využiť aj stánok, kde sa maľovalo na tvár.

            Druhý deň pokračoval nákupmi. V ponuke boli aj hrianky z koláča či pukance. Jarmok sa ukončil tombolou, v ktorej bolo v ponuke neuveriteľných 140 cien.  

            Veríme, že sa deťom táto akcia páčila a nádherná vyzbieraná suma – 965,63 eur – pomôže tým, ktorí to najviac potrebujú.

        • Na Slovensku hľadajú pred Jubilejným rokom svedkov viery
          • Na Slovensku hľadajú pred Jubilejným rokom svedkov viery

          • Cirkev bude sláviť Svätý rok v roku 2025. Jeho prípravou a organizáciou je poverená Svätým Otcom Františkom Pápežská rada na podporu novej evanjelizácie. Svätý rok 2025 sa zaradí medzi pravidelné, alebo tzv. „riadne“ jubilejné roky. V Cirkvi okrem toho existujú aj mimoriadne jubileá, akým bol napr. Svätý rok milosrdenstva vyhlásený pápežom Františkom v období 2015 – 2016. Jubileum v roku 2025 bude 27. riadnym jubileom v dejinách Cirkvi. Jubileum ponúka veriacim možnosť získať plnomocné odpustky pre seba alebo pre zosnulých; je to rok zmierenia a obrátenia, solidarity a oddanosti spravodlivosti v službe Bohu a svojim bratom a sestrám.

            K tejto iniciatíve Svätého Otca sa pripája Občianske združenie Nenápadní hrdinovia, ktorú vedie František Neupauer. Iniciatívu podporuje apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Nicola Girasoli, Komunita Sant’Egidio a Rada pre históriu KBS, ktorá pozýva všetkých, ktorí cítia v srdci vďačnosť za životné príbehy ľudí, ktorí boli nositeľmi pravdy, slobody a vernosti svojmu povolaniu, aby vyplnili kontaktný formulár.

            „V prípade jestvujúcej osobnosti týchto kvalít, treba vyplniť  krátky formulár (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGhlGnvihjVWdQ7BJSQ913AN__ZBFeCMml1yfq_Be7Xo92WA/viewform), v ktorom predstavia základné údaje o človeku, ktorého považujú za svedka viery (nenápadného svätca) do 8. decembra 2022. Prípadne je možné poslať aj mail na adresu: info@november89.eu.

            Prosíme Vás všetkých, aby ste sa zapojili kliknutím na vyššie uvedený hypertextový odkaz, alebo prekopírujte odkaz zo zátvorky do vyhľadávača. Potom sa už len riaďte inštrukciami! Pozor, máte na to už len dva dni a niečo!

        • "Chrípkové prázdniny"
          • "Chrípkové prázdniny"

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou, bude z dôvodu zvýšeného počtu žiakov s chrípkovým ochorením PRERUŠENÉ vyučovanie pre všetky triedy materskej školy, pre II. stupeň základnej školy (budova Školská 650) a pre gymnázium od zajtra 6.12.2022 (utorok) do 12.12.2022 (pondelok). Nástup do školy je 13.12.2022 (utorok).

            Pre žiakov I. stupňa základnej školy (Bernolákova 92) je nástup do školy po chrípkových prázdninách 6.12.2022.